موقع خاموش شدن لپ تاپ شما بدون هیچ گونه اخطاری می تواند ناراحت کننده باشد.
در حالی که همین خاموش شدن ناگهانی قطعاً می تواند مشکل ایجاد کند ، اصلا ناراحت نباشید.
در اکثر موارد ، دستگاه شما هیچ مشکلی ندارد.
وقتی خاموش شدن تصادفی را تجربه می کنید ، کمی به لپ تاپ تون استراحت دهید.
بعد از گذشت چند دقیقه و میل کردن یک لیوان آب ، می توانید با استفاده از یکی از نکات عیب یابی زیر ، مشکل را حل کنید.
1- گرم شدن بیش از حد
گرم شدن بیش از حد یکی از بزرگترین عوامل بروز مشکلات خاموش شدن لپ تاپ ها است. این می تواند ناشی از جمع شدن گرد و غبار در نزدیکی فن ، اورکلاک اورژانس CPU یا لپ تاپ در نزدیکی یک سطح مرطوب باشد.
برای دانستن اینکه لپ تاپ شما چقدر گرم است ، انگشت های دست خود را در اطراف لبه های آن اجرا کنید تا جایی که بتوانید دریچه های هوا را پیدا کنید. اگر آنها در حد معمول و کم گرم هستند ، هیچ چیز برای نگرانی ندارید.
با این حال ، اگر این دریچه ها به اندازه کافی گرم شده باشند و احساس داغی ایجاد کنند ، ما به دنبال مشکلاتی در موتور هستیم. شما باید فوراً کامپیوتر خود را خاموش کرده و آن را از هر کابل شارژ جدا کنید.
لپ تاپ را به سمت پایین بچرخانید و فن را پیدا کنید. CPU به آن متصل است. معمولاً می توانید در این منطقه شاهد جمع آوری گرد و غبار باشید که باید از بین برود.
پیچ ها را باز کنید. فن را با آرام کردن یک پین کانکتور کوچک که آن را به بقیه دستگاه وصل می کند ، فن را جدا کنید. می توانید با استفاده از یک جارو برقی یا بهتر بگوییم جاروبرقی کامپیوتر آن را تمیز کنید.
این ابزارهای مفید کاملاً طراحی شده اند تا گرد و غبار را از هر وسیله ای با سوراخ های کوچک بکشد. حتی لازم نیست هر بار که بخواهید دستگاه خود را تمیز کنید ، قسمت پایین لپ تاپ خود را باز کنید. باعث صرفه جویی در وقت و دردسر بعدی می شود.
یکی دیگر از دلایل گرمای بیش از حد لپ تاپ گرمایشی است که در صورت آسیب دیدن آن باید تعویض شود. همچنین ، مطمئن شوید که لپ تاپ خود را در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار نداده اید. اگر فن رایانه شما خیلی بلند است ، این یک علامت هشدار دهنده است که نباید از آن چشم پوشی کرد.
2. خرابی سخت افزار
اگر گرمای بیش از حد مسئله ای نیست ، باید به دنبال خرابی های سخت افزاری احتمالی باشید. در لپ تاپ ویندوز 10 ، به نوار جستجو بروید و “device managment” را تایپ کنید. شما باید لیستی از دستگاه های سخت افزاری را که از لپ تاپ شما استفاده می کند ، ببینید.
مؤلفه های اصلی که باید به خوبی کار کنند شامل RAM ، CPU ، مادربرد ، دوربین ، درایوهای دیسک ، صفحه کلید ، پردازنده ها و کنترل کننده های USB است. باید وضعیت دستگاه را ببینید زیرا “این دستگاه به درستی کار می کند.”
اگر اخیراً سخت افزاری جدیدی به آن افزوده اید ، شاید زمان آن رسیده باشد تا آن را حذف کنید و بررسی کنید که آیا این چیزی نیست که باعث خاموش شدن شود یا خیر.
در صورت بروز هرگونه مشکل در CPU یا مادربرد ، لپ تاپ خود را به یک مرکز خدمات ببرید. هرگز سعی نکنید آن را به تنهایی اصلاح کنید ، به خصوص اگر این یک مدل جدید است. اگر یک درگاه USB فاسد وجود دارد ، به کارت USB سازگار با اسلات PCI نیاز دارید .
3. مشکلات بروزرسانی درایور
آیا درایورهای شما به روزرسانی خود را انجام نمی دهند؟ آنها همچنین می توانند باعث خاموش شدن تصادفی در لپ تاپ ویندوز 10 شوند. این درایورها لازم است تا اطمینان حاصل شود که اجزای سخت افزاری لپ تاپ به درستی کار می کنند.
Driver Talent یک نرم افزار به روزرسانی درایور بسیار آسان است که تقریباً هر مشکل درایور را برطرف می کند. مدت زمان زیادی است شما فقط باید درایور مورد نیاز قدیمی خود را شناسایی کرده و آخرین نسخه آن را بارگیری کنید.
4- بایوس قدیمی
BIOS سیستم عامل لپ تاپ است که در درجه اول مسئولیت بوت شدن آن را بر عهده دارد. به طور معمول ، نیازی به تعویض آن نیست ، اما بعضی اوقات BIOS منسوخ می تواند باعث خاموش شدن مشکلات شود.
برای پیدا کردن ، “اطلاعات سیستم” را در نوار جستجو پیدا کنید. در اینجا می توانید نسخه / تاریخ BIOS را برای کامپیوتر پیدا کنید.
در مرحله بعد ، شما باید نسخه / تاریخ BIOS سازنده را در وب سایت آن بررسی کنید. فایل مربوطه را بارگیری کرده و آن را روی رایانه خود نصب کنید.
5- بدافزار رایانه
مشکلات بدافزار بطور قابل توجهی عقب مانده و خاموش شدن لپ تاپ ویندوز شما است. برای رفع این مشکل ، باید سعی کنید مشکلات را با یک نرم افزار قابل اعتماد ضد ویروس مانند Avira تشخیص دهید . Windows Defender به اندازه کافی خوب نیست که از شر این مشکلات خلاص شوید.
آیا اخیراً با خاموش شدن لپ تاپ مواجه شده اید؟ لطفا در نظرات به ما اطلاع دهید ، زیرا ممکن است ما بتوانیم کمک کنیم.