لپ تاپ مناسب رندر ، انیمیشن سازی و کارهای گرافیک + معرفی بهترین مدل ها

راهنما خرید لپ تاپ رندرینگ

بازی‌های گرافیکی نیاز به پردازش تصویر بالایی دارد. برخی از کاربران سراغ PC های مدرن می‌روند اما برخی دیگر لپ تاپ‌های گیمینگ را انتخاب می‌کنند. لپ تاپ مزیت‌های فراوانی دارد. جابه‌جایی آسان، قابلیت ارتقا و ظاهر زیبا تنها بخشی از ویژگی‌های این سری از لپ تاپ‌هاست.

اما گروهی دیگر از کاربران نیاز به پردازش تصویر قوی دارند. کار این افراد از جنس بازی‌های گرافیکی نیست! به عنوان مثال انیمیشن سازی یکی از بهترین نمونه‌های رندرینگ تصویر است. همچنین برخی از کاربران مشغول طراحی صنعتی هستند. این کار نیز نیازمند یک کارت گرافیک قدرتمند است که بتواند در زمانی کوتاه نقشه‌ها و طراح‌های آنها را شبیه سازی کند.

طی چند سال گذشته با ارتقا پردازنده‌های لپ تاپ، کارت‌های گرافیک نیز بهبودهای فراوانی یافته‌اند. به عنوان مثال در صنعت بازی‌های گرافیکی، پردازشگرهای تصویر RTX انقلابی جدیدی را به راه انداخته‌اند. در سمت مقابل برای کسانی که نیاز به یک لپ تاپ رندرینگ خوب دارند، کارت گرافیک‌های Quadro RTX معرفی شده‌اند. در ادامه قصد داریم به بررسی چند شاخصه اصلی لپ تاپ های مخصوص رندر بپردازیم و چند مدل محبوب را معرفی کنیم.


فهرست مطالب


بررسی شاخصه‌های مهم در انتخاب لپ تاپ مناسب کارهای گرافیکی

سخت افزار مهمترین بخش در انتخاب لپ تاپ مناسب رندرگیری است. فاکتورهای دیگر مانند طراحی ظاهری، وزن و اندازه در اولویت‌های بعدی قرار دارند.

١. پردازنده مرکزی (CPU)

اصلی‌ترین بخش پردازش مربوط به CPU است. پردازنده‌ای که انتخاب می‌کنید باید توانایی پردازش‌های سنگین را داشته باشد. اگر از نرم افزار خاصی استفاده می‌کنید؛ حتما System requirement آنرا چک کنید. به این معنی که در کاتالوگ نرم افزار نوشته شده است که چه پردازنده‌ای مناسب است.

پردازنده مرکزی

اگر به پردازنده‌های اینتل علاقمند هستید، پردازنده‌های نسل ٨ و جدیدتر پاسخگوی نیاز شما خواهد بود. همچنین پردازنده‌های نسل ٣ و جدیدتر گروه رایزن نیز بسیار قدرتمند هستند.

اگر نسبت به قدرت پردازنده خود حساس هستید، حتما سایت بنچمارک را چک کنید تا از مشخصات کامل CPU اطلاع یابید. اطلاعاتی مانند تعداد هسته، فرکانس کاری و توان مصرفی پردازنده نوشته شده است.

٢. کارت گرافیک (GPU)

مهمترین بخش در پردازش تصویر، کارت گرافیک است. کارت گرافیک واحد پردازش تصویر است و اگر قدرت کافی برای این کار نداشته باشد، کار شما لنگ خواهد ماند. به همین منظور این بخش را بیشتر بسط خواهیم داد.

کارت گرافیک‌های GTX مخصوص بازی‌های گرافیکی توسعه یافته‌اند. این کارت‌های گرافیک دارای ویژگی‌هایی هستند که این امکان را برای کاربر فراهم می‌کند تا هنگام اجرای بازی‌های گرافیکی بتواند تصاویر مناسبی را ببیند. به عبارت دیگر این کارت‌های گرافیکی به صورت زمان واقعی در حال پردازش تصاویر هستند.

کارت‌های گرافیک Quadro یکی از بهترین نمونه‌های کارت گرافیکی صنعتی هستند. این کارهای گرافیکی قابلیت جالبی دارند که باعث شده است مناسب کارهای گرافیکی باشند.

مقدار حافظه اختصاصی بالا و قدرت پردازشگری تصویر تنها بخشی از شاخصه‌های مهم این دسته است. به همین دلیل بسیاری از کاربران حرفه‌ای که مشغول کارهای رندرینگ هستند سراغ این دسته از کارت گرافیک‌ها می‌روند.

کارت گرافیک Quadro

پس از ارتقا کارت‌های گرافیکی GTX شرکت انویدیا سری جدیدی از کارت‌های گرافیکی را با نام RTX وارد بازار کرد. این کارت‌های گرافیکی علاوه بر قابلیت پردازش تصویر به صورت زمان واقعی، قابلیت‌های دیگری داشتند که باعث به وجود آمدن پیشرفت‌های بسیار زیادی در صنعت گیم شد.

بر همین اساس با توسعه‌ی کارت‌های گرافیکی Quadro نسل جدید این کارت‌های گرافیکی با نام Quadro RTX معرفی شدند. کارت‌های گرافیکی که توانایی انجام هر پردازش تصویری را دارند.

کارت گرافیک Quadro RTX 6000

بهترین کارت‌های گرافیکی Quadro RTX موجود در بازار:

Graphic
Memory
(GB)
Memory
Clock
(MHz)
Core
Clock
(MHz)
Gaming
Resolution
Video
Editing
3D Animation
Motion Graphic
کارت گرافیک
6175013651080p6KMediumGeForce RTX 2060
8175015001440p6KLargeGeForce RTX 3070
617509451080p6KMediumQuadro RTX 3000
8162510051080p6KLargeQuadro RTX 4000
16237514501440p8KXLGeForce RTX 3080
16175016201440p8KXLQuadro RTX 5000
24175014401440p8KXLQuadro RTX 6000

البته در این میان مدل‌هایی مانند Quadro P5200، RTX 3060 و چند مدل دیگر بررسی نشده است. این کارت‌های گرافیکی تا سالها پاسخگوی نیاز شما هستند.

٣. رم و هارد

استفاده از هاردهای SSD و مقدار رم بالا می‌تواند به شما کمک کند تا سرعت پردازش‌ها بالاتر برود.


بررسی مهمترین نرم افزارهای طراحی صنعتی

امروزه ضرورت استفاده از نرم افزار های طراحی صنعتی بر کسی پوشیده نیست. همانطور که زمان پیش رفته است، ابزار دست استادکاران هر رشته نیز تغییر کرده است. مهندسان مکانیک نیز از این قاعده مستثنی نیستند و ابزار دست طراحان مکانیک از مداد های ذغالی و کاغذ، به نرم افزارهای طراحی به کمک کامپیوتر توسعه یافته است.

امکان طراحی دو بعدی و سه بعدی، تهیه نقشه و خیلی دیگر از امکانات طراحی را به همراه شبیه سازی و محاسبات فرآیندهای ساخت و تولید و همچنین گرفتن خروجی کد های CNC برای شما فراهم می‌کنند. نرم افزارهای CAD در حوزه‌های مختلف مهندسی از جمله مکانیک، رباتیک، مکاترونیک، بیومکانیک، معماری و رشته‌های مشابه کاربردهای بسیاری دارند.

نرم افزار مدلسازی سه بعدی TinkerCAD

نرم‌افزار TinkerCAD برنامۀ طراحی سه بعدی آنلاین بوده که بطور اختصاصی برای افراد تازه‌کاری که از اتودسک می‌آیند، تنظیم شده است تا توانمایی‌های آنان در نرم‌افزارهای CAD تکمیل شود. این نرم افزار، دارای ویژگی ساختمان بلوک شهودی (یعنی عناصری سازنده بصری) بوده که به شما امکان می‌دهد مدلهایی را از مجموعه‌ای از شکلهای پایه‌ای، ایجاد کنید. نرم‌افزار آنلاین کتابخانه‌ای میلیون ها فایل ارائه داده که کاربران می‌توانند از آنها به منظور یافتن شکلهایی که مناسب آنها است، به بهترین نحو استفاده کرده و بصورتی که می‌خواهند، آنها را مدیریت کنند.

نرم افزار مدلسازی سه بعدی TinkerCAD

این نرم‌افزار، برنامه‌ای کاملاً ساده بوده و برای برخی از طرح ها، محدودیت هایی دارد. با این حال، این نرم‌افزار بیشتر برای افرادی مناسب است که هیچ تجربه‌ای در زمینۀ مدلسازی سه بعدی ندارند.

نرم افزارطراحی صنعتی مدلسازی سه بعدی سالیدورک SolidWorks

این نرم افزار که توسط داسالت سیستمز متنشر شده ‌است، اغلب توسط طراحان حرفه‌ای سه‌بعدی استفاده می‌شود.نرم افزار سالیدورک شامل طیف وسیعی از ویژگی‌ها مانند ابزارهای اعتبارسنجی طراحی یا مهندسی معکوس می‌باشد. این نرم افزار، برای اجسام صنعتی استفاده می‌شود که در کشور ما ایران نیز در شرکت های مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. نرم افزار solidworks، کاملاً کاربردی و دقیق است.

نرم افزارطراحی صنعتی مدلسازی سه بعدی سالیدورک SolidWorks

شما با آموزش سالیدورک امکان مدلسازی قطعات مختلف مانند قطعات خودرویی، وسایل خانه، ورقکاری و… را خواهید داشت. این نرم افزار قابلیت ایجاد فایل برای چاپگرد های سه بعدی (پرینتر سه بعدی) را دارا میباشد. نرم افزار سالیدورک را میتوان به جرئت جزو یکی از بهترین نرم افزار های مدلسازی سه بعدی طراحی صنعتی نام برد.

نرم افزارهای طراحی

اغلب کارهای طراحی با نرم افزارهایی نظیر AutoCAD و 3D MAX صورت می گیرد. به این دلیل که آموزش های فراوان دارند و کار کردن با آنها بسیار راحت است. در جدول پایین به بررسی حداقل سیستم مورد نیاز این نرم افزارهای اشاره می کنیم.

3D MAXAutoCADSystem requirement
Intel or AMD quad-core, 2GHzIntel or AMD dual-core, 2GHzProcessor
(4GB (8GB recommended(8GB (16GB recommendedRAM
(Windows 7, 10 (64-bit(Windows 7, 8, 8.1, 10 (64-bitOperation System
HD, 1366×768HD, 1366×768Display resolution
20GB20GBHard disk

نرم افزارهای طراحی صنعتی

نرم افزارهای CATIA ویا Solid Works در بین طراحان قطعات صنعتی بسیار پر طرفدار هستند. در جدول پایین می توانید حداقل سیستم مورد نظر این نرم افزارها را مشاهده نمایید.

Solid WorksCATIASystem requirement
Intel multi-core, 3GHzIntel multi-core, 3GHzProcessor
16GB8GBRAM
(Windows 7, 10 (64-bit(Windows 7, 10 (64-bitOperation System
FullHD, 1920×1080FullHD, 1920×1080Display resolution
25GB20GBHard disk
Nvidia Quadro P1000, 2GBNvidia Quadro P1000, 1GBGraphics card

نرم افزارهای انیمیشن سازی و پردازش تصویر

برای کسانی که مشغول حرفه های پردازش تصویر و انیمیشن سازی هستند، نرم افزارهای زیادی در بازار موجود است اما محبوب ترین آنها lumion و MAYA است. اغلب شرکت های انیمشن سازی در جهان نیز با همین نرم افزارها بیشتر انیمیشن های خود را ساخته اند.

lumionMAYASystem requirment
Intel multi-core, 2.5GHzIntel multi-core, 2GHzProcessor
16GB(8GB (16GB recommendedRAM
(Windows 10 (64-bit(Windows 10 (64-bitOperation System
FullHD, 1920×1080FullHD, 1920×1080Display resolution
35GB25GBHard disk
Nvidia Quadro P1000, 4GBNvidia Quadro P1000, 2GBGraphic card

برای تکمیل بحث لپ تاپ های رندرگیری باید اشاره کرد استفاده از هاردهای SSD و یا RAM های DDR4 تاثیر بسیار زیادی بر تسریع سرعت پردازش خواهند داشت. اطلاعات فوق از سایت های سازنده نرم افزارها استخراج شده است.


بهترین لپ تاپ های مناسب کارهای رندرینگ، تدوین و انیمیشن سازی

مدل‌های مختلفی در بازار وجود دارد. اما برخی از این دستگاه‌ها توانسته‌اند از پس پردازش‌های سنگین بربیاییند. اگر پردازش تصویر شما خیلی سنگین نیست، می‌توانید سراغ لپ تاپ تینک پد لنوو بروید. این سری از لپ تاپ‌های قیمت مناسبی دارند. همچنین سخت افزار بکار رفته در آنها پاسخگوی نیاز اغلب کاربران است.

اما اگر شما در سطح حرفه‌ای کار می‌کنید و بودجه کافی در اختیار دارید، حتما سراغ زد بوک اچ پی یا لپ تاپ های دل پرسیژن بروید. این لپ تاپ‌ها مخصوص کارهای گرافیکی و صنعتی توسعه یافته‌اند. علاوه بر سخت افزار بسیار قدرتمند، طراحی زیبا و چشم نوازی دارند.

لپ تاپ Dell Precision 7720 i7 7820HQ

Dell Precision 7720

  • پردازنده: Core i7 – 6920HQ
  • رم: ١٦ گیگا بایت – DDR4
  • حافظه داخلی: ٥١٢ گیگا بایت SSD
  • گرافیک: Quadro P5000, 16GB
  • نمایشگر: ١٧.٣ اینچ، Full HD
  • درگاه‌ها: USB3, Type-C, HDMI

HP Zbook 17 G5 Workstation

  • پردازنده: Core i7 – 8850H
  • رم: ١٦ گیگا بایت – DDR4
  • حافظه داخلی: ٥١٢ گیگا بایت SSD
  • گرافیک: Quadro P5200, 16GB
  • نمایشگر: ١٧.٣ اینچ، Full HD
  • درگاه‌ها: USB3, Type-C, HDMI
Dell Precision 7720
Dell Precision 7730

Dell Precision 7730

  • پردازنده: Core i9 – 8950HK
  • رم: ١٦ گیگا بایت – DDR4
  • حافظه داخلی: ٥١٢ گیگا بایت SSD
  • گرافیک: Quadro P5200, 16GB
  • نمایشگر: ١٧.٣ اینچ، Full HD
  • درگاه‌ها: USB3, Type-C, HDMI

HP Zbook 17 G4 Workstation

  • پردازنده: Xeon E3-1535M
  • رم: ١٦ گیگا بایت – DDR4
  • حافظه داخلی: ٥١٢ گیگا بایت SSD
  • گرافیک: Quadro P4000, 8GB
  • نمایشگر: ١٧.٣ اینچ، Full HD
  • درگاه‌ها: USB3, Type-C, HDMI
Dell Precision 7740

Dell Precision 7740

  • پردازنده: Xeon E2276M
  • رم: ١٦ گیگا بایت – DDR4
  • حافظه داخلی: ٥١٢ گیگا بایت SSD
  • گرافیک: Quadro RTX 5000, 16GB
  • نمایشگر: ١٧.٣ اینچ، Full HD
  • درگاه‌ها: USB3, Type-C, HDMI

سخن پایانی

امیدوارم مطلبی که آماده کرده‌ایم توانسته باشد به سوالات شما پاسخ دهد. پیشنهاد ما به شما لپ تاپ های سری Zbook اچ پی و Precision دل است. اگر قصد خرید لپ تاپ رندرینگ دارید، می‌توانید با کلیک روی قسمت رنگی به بخش فروشگاه بروید و لپ تاپ مد نظر خود را پیدا کنید.

اگر پیشنهاد یا نظری دارید در کامنت همین مقاله بنویسید. کارشناسان بست لپ تاپ در اسرع وقت رسیدگی خواهند کرد.

سوالات متداول

لپ تاپ مناسب کارهای گرافیکی چه ویژگی‌هایی دارد؟

مهمترین شاخصه آنها وجود کارت گرافیک قدرتمند با حافظه اختصاصی بالاست. چراکه کار اصلی پردازش تصویر مربوط به GPU یا واحد پردازش گرافیکی است.

بهترین کارت گرافیک مناسب رندرینگ کدام است؟

کارت گرافیک‌های Quadro P3000 – Quadro P4000 و Quadro P5000 همچنین کارت گرافیک‌های Quadro RTX 3000 – Quadro RTX 4000 و Quadro RTX 5000 کارت گرافیک‌های بسیار قدرتمندی هستند.

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید